Afbeelding van Nova_Nemo

Nemo en Nova zijn zijn vrolijke, speelse, jonge broertjes waarvan de geboortedatum geschat werd op 17 mei 2018. Ze zitten al zo goed als hun hele leven in opvang bij De Snorhaar, wat heel jammer is, want ze zouden zo graag de buitenwereld willen verkennen. Doordat ze samen opgegroeid zijn, is dit duo onafscheidelijk en worden zij enkel samen geplaatst.
 
Nemo en Nova zijn als super bange katjes in opvang gekomen. De eerste maanden waren ze met geen ogen te bespeuren. Ondertussen zijn ze al heel wat meer op hun gemak. Het zijn nog geen knuffelkatjes, maar ze zijn enorm graag in de buurt, ze komen graag bij in de zetel liggen en bestuderen graag nieuwsgierig wat je aan het doen bent. Maar dit alles vanop een afstand, geaaid of opgepakt worden is niet aan de orde. De enige momenten waarop de broertjes het toestaan om hen te aaien is als ze gelokt worden met een kommetje tonijn. Op het moment dat ze dat aan het eten zijn (zeg maar schrokken, want zo verzot zijn ze op tonijn), vergeten ze even alles om zich heen en kan je hen aaien. Vinden ze dit leuk? Momenteel nog niet, maar hier kan zeker nog op 'getraind' worden.
 
Bij Nova werd na een paar maanden in opvang ook duidelijk dat hij nog een ander probleem heeft, hij lijdt aan epilepsie. Aanvankelijk kreeg hij 1 tot 2 aanvallen per maand, maar ondertussen is het al een hele tijd geleden dat hij een aanval gehad heeft. We vermoeden dat dit stressgerelateerd is, want medisch is er niets gevonden dat aan de oorzaak van dit probleem kan liggen. Nova zelf heeft hier totaal geen besef van en bijgevolg dus ook geen last van. Een positieve kant aan de epilepsie is dat Nova na zo'n aanval even een compleet andere kat wordt, het eerste half uur tot uur na de aanval verandert hij plots in een ongelooflijk aanhankelijke knuffelkat.
 
Nemo en Nova zijn bovendien wél verzot op andere katten. Elke andere kat die bij hen in opvang gezeten heeft werd bij aankomst overladen door kopjes en blije geluidjes. Met de grote hond van het opvanggezin hebben ze ook geen probleem, wel op voorwaarde dat hij niet te opdringerig is naar hen toe.
 
Ideaal gezien zijn we voor Nemo en Nova op zoek naar een thuis waar een kat aanwezig is die speelkameraadjes zoekt. Waar zijn adoptiegezin niet verwacht dat ze ooit graag gestreeld of gepakt gaan worden en waar ze de tijd krijgen om rustig te wennen. We merken dat Nemo en Nova echt nieuwsgierig zijn naar alles wat er buiten gebeurt, dus zou het plaatje helemaal perfect zijn moesten ze terecht komen op een plaats waar ze op een veilige manier ook de buitenwereld kunnen verkennen.
 
Omdat Nemo en Nova geen typische huiskatjes zijn gelden er andere adoptievoorwaarden dan andere adoptiekatjes en wordt er ook geen standaard adoptiebijdrage gevraagd.
 
Wij vinden het zeer belangrijk dat het gezin dat Nova en Nemo kiest er echt volledig voor gaat, want dat verdienen ze! Ben jij een echt dierenvriend met een gouden hart en wil je deze katjes een kans geven? Bel dan even voor meer informatie en een bezoekje naar 0472 24 54 14, spreek gerust iets in op het antwoordapparaat als er niet opgenomen wordt. 

Afbeelding van Nemo Afbeelding van Nova

Afbeelding van Nemo_en_Nova

 
 

Afbeelding van Nemo_en_Nova

Iets bestellen bij ZooPlus? Gebruik deze link en steun ons!