We hebben heel lang kunnen puzzelen, maar de aanvragen voor opvang blijven maar binnenstromen. Het lukt niet meer, we moeten een noodstop inlassen. Dat wil zeggen dat we totaal geen ruimte meer hebben om kittens of katten op te vangen. Al onze opvanggezinnen zitten bomvol. Met pijn in het hart, zoals elk jaar weer. Hopelijk wordt het de volgende jaren beter nu er een verplicht castratie- en sterilisatiebeleid is en mensen hun verantwoordelijkheid beginnen nemen.

Sommige van onze katten en kittens zijn moeilijker te socialiseren omdat ze via het zwerfkattenbeleid zijn binnengekomen en dus buiten geboren zijn. Als kittens tijdens hun eerste 8 levensweken geen mensen gezien hebben, is het moeilijker om er nog echte knuffelkatten van te maken die 100% op hun gemak zijn bij mensen. Maar ook deze katjes willen we een kans op een veilige thuis geven en vangen we in onze opvang op. Voor hen zoeken we baasjes die ofwel het belang van de kat voorop zetten en niet verwachten dat ze komen knuffelen en op schoot zitten ofwel baasjes die veel buitenruimte, stallen of schuren hebben waar deze katten naar hartelust muizen mogen vangen. Voorwaarde is uiteraard dat ze eten krijgen zodat ze niet enkel moeten overleven op muizen en dat ze buiten ergens een schuilplek/onderdak hebben. Wil je meer info over deze katjes? Bel De Snorhaar: 0472/44.47.98.

Afbeelding van Vangers

Gezocht: vang(st)ers regio Tielt-Winge, maar ook Bekkevoort, Rillaar, Scherpenheuvel zijn welkom.
We krijgen elke dag zoveel meldingen binnen, maar zo weinig handen om te helpen ☹️. Waardoor we deze beestjes moeten laten lopen.
We zoeken een vrijwilliger die tijd heeft om vangkooien te plaatsen om zwerfkatten te vangen, naar de dierenarts te brengen en terug te zetten op de plek waar ze gevangen zijn. Lijkt dat wel iets voor jou? Stuur ons dan een privéberichtje via Facebook of een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij bezorgen je meer info!

INTERESSE IN EEN KATJE? Contacteer het opvanggezin via het telefoonnummer en/of mailadres in het begeleidende tekstje van de kat!

Maar al te vaak krijgen onze telefoondragers telefoontjes binnen omdat mensen 'interesse hebben in dat tijgertje op de site'. Wat ons naadloos bij het volgende brengt: is de kleur van een katje dan belangrijker dan het karakter? Is hun tekstje lezen teveel moeite gevraagd? Mag het -bij wijze van spreken want zulke katjes bestaan niet- een 'rotkat' zijn, als ze maar ros, getijgerd of grijs is?

Mensen, onze opvanggezinnen steken heel veel tijd in het socialiseren en het leren kennen van het karaktertje van het katje dat later bij jou een gouden mandje zal vinden. Zij willen een ideale match tussen jou en het katje. En welk jasje een katje draagt, maakt geen deel uit van die ideale match. Hopelijk zien jullie dat ook in en kiezen jullie voor karakter in plaats van uiterlijk.

Bij deze dus een warme oproep om het nummer in het tekstje te bellen, nadat je overtuigd bent van het karakter. En ook een welgemeende dankjewel aan de mensen die dit nu al vanzelfsprekend vinden <3

 

Afbeelding van Poes

Iets bestellen bij ZooPlus? Gebruik de link onderaan deze pagina en steun ons! Van elke aankoop die gebeurt via deze link, krijgen wij een klein percentage.

Ook met SponsorKliks kunt u een financiële bijdrage leveren aan De Snorhaar, zonder dat het u een cent extra kost! U doet uw online aankopen gewoon via de SponsorKlikspagina die u bereikt via een klik op het logo hieronder. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via SponsorKliks.nl wordt gedaan. 75% van deze commissie storten zij door op onze bankrekening!

Sponsorkliks

Iets bestellen bij ZooPlus? Gebruik deze link en steun ons!