Tiego

 

  • Naam: Tiego
  • Geslacht: Kater
  • Geboortedatum: 01/01/2009
  • Moet buiten kunnen? Ja  
  • Kan omgaan met kinderen: ja, oudere kinderen
  • Kan omgaan met katten: nee
  • Kan omgaan met honden: nee
  • Contactgegevens : Griet op 0498/29.07.62 of Martine op 0472/52.55.38 of je kan mailen naar  vangorp_griet@hotmail.com.

Tiego is een superlieve, aanhankelijke knuffelkater. Zijn leeftijd wordt geschat rond de 12 jaar. Hij houdt van huiselijke gezelligheid. Hij is graag bij je in de buurt. Samen zijn, dutjes doen, lekker eten, regelmatig eens geaaid worden, korte ommetjes maken in de tuin (hij blijft in de buurt van het huis) zijn de ingrediënten van een perfecte Tiegodag. Hij ligt graag tegen je aan of op schoot. Nieuwe mensen vindt hij erg spannend, dus hij heeft zeker tijd nodig om zich aan te passen. Eenmaal hij je vertrouwt, heb je een maatje voor het leven! Bij bezoek vlucht hij liever weg naar een veilig plekje. Tiego vindt het niet leuk om het terrein te delen met andere poezen. Dat is dan ook de enige reden waarom we een nieuwe thuis willen vinden voor hem, waar hij lekker relaxt kan zijn. Daarom ook liever geen jonge kinderen.

Tiego is een kat met wat extra zorg. Doordat hij vroeger buiten overleefde (voor hij bij ons kwam), heeft hij gevoelige luchtwegen, chronische astma. Dit is, sinds hij bij ons woont, alleen maar verbeterd. Je hoort het nog aan een reuteltje soms als hij ronkt.Daarnaast eet Tiego rauw, gebakken vlees of puur vleesblik (hermann’s). Als hij andere voeding krijgt, dan wordt hij ziek. Regelmatig van soort vlees wisselen is ook belangrijk. Hij heeft (wisselende) voedselintoleranties. Vlees vraagt meer tijd en het is ook duurder, we zijn dan ook op zoek naar iemand die hiertoe bereid is. Sinds een paar jaar hoort Tiego slecht, daardoor miauwt hij luider en weet hij niet altijd waar het geluid vandaan komt of hij verschiet omdat hij het niet gehoord had. Daarnaast heeft Tiego een scheve houding. Dit merk je vooral aan zijn hoofdje dat hij een beetje scheef houdt. Dit is gebeurd van de éne op de andere dag. Eerst dachten ze dat het aan zijn hartje lag, maar dit is nagekeken en normaal voor zijn leeftijd. Zijn evenwicht is nog een beetje minder (soms als hij verschiet bv), maar hij heeft zich hier vooral prima aan aangepast en geniet nog elke dag volop van het leven. Het is een schat uit de duizend! Wel met wat extra zorg, maar ook zeker met veel liefde te geef! Ben jij die persoon met een extra groot hart voor Tiego? Laat het ons dan weten!

Tiego woont momenteel in Aalst. Hij vertrekt wettelijk in orde (gecastreerd, gechipt, prijs otk) en we geven graag zijn vervoersmand, buitenhokje, favoriete dekentje en speeltje mee. Vind je Aalst te ver? Als je de gepaste match bent, brengen we hem graag tot bij jou. We hebben graag op voorhand wel eens een ontmoeting met elkaar. Interesse? Contacteer Griet op 0498/29.07.62 of Martine op 0472/52.55.38 of je kan mailen naar  vangorp_griet@hotmail.com.