Maya
  • Naam: Maya
  • Geslacht:  Kattin
  • Geboortedatum: 01/05/2021
  • Mag buiten kunnen? Nee
  • Kan omgaan met kinderen: ja
  • Kan omgaan met katten:  ja
  • Kan omgaan met honden: ?
  • Contact opvanggezin: sacha@desnorhaar.be

Maya is geboren rond 1 mei 2021 en is een speciaal katje. Ze haalde zelfs tweemaal de Facebook pagina van De Snorhaar. Het tweede verhaaltje kan je hier lezen . Maya werd gevonden op een parking met een gebroken achterpoot. De breuk was op een niet zo fijne plaats en er werden pinnen in de poot gestoken. De toestand van Maya haar pootje ging op een neer. Na heel wat overleg werd besloten om haar pootje niet te amputeren omdat ze het nog wel steeds actief gebruikt. Maar hierdoor is ze iets minder mobiel dan een andere kat.

Maar Maya is een ongelooflijk sterke en kranige dame. Ondanks de problemen met haar pootje, is ze altijd vrolijk geweest. Zoveel als ze kon speelt en knuffelt ze met de andere kittens en mijdt zeker de zottigheid en sprongen niet. Als je binnenkomt in de ruimte, zal ze altijd klaar zitten voor heel veel streeltjes, begeleid door het nodige gespin. Eigenlijk spint ze altijd als er iemand bij is. Toen ze in opvang kwam, hield ze zich ook bezig met de kleinere kittens die nog een beetje heel erg bang waren en probeerde ze hen duidelijk te maken dat het allemaal niet zo erg was.

Maya is een ongelooflijk schatje en verdient gewoon een super gouden mandje. Dat zoeken we dan ook. In tegenstelling tot de meeste andere kittens moet Maya niet buiten gaan. Het wordt zelfs afgeraden. Zelfs een huis met heel veel trappen zal niet ideaal zijn. Door haar beperkere mobiliteit is dat allemaal niet ideaal. Maya heeft 1 minpuntje: ze kan niet alleen zijn. Ze moet altijd bij een mens of een andere kat zijn. Daarom zoeken we voor haar een gouden mandje waar al een andere kat is. Ze zou natuurlijk ook graag vertrekken met haar pleegzus Myra.

Heb je interesse in Maya, stuur dan gerust een mailtje naar sacha@desnorhaar.be en beschrijf zeker je huissituatie en waarom Maya bij jou het beste zou zijn.