Morris
  • Naam: Morris
  • Geslacht:  Kater
  • Geboortedatum: 01/01/2020
  • Mag buiten kunnen? Ja
  • Kan omgaan met kinderen: geen kleine kinderen
  • Kan omgaan met katten:  ja
  • Kan omgaan met honden: ?
  • Contact opvanggezin: nancy@desnorhaar.be

Beste mensen, mag ik jullie voorstellen aan Morris.  Deze lieve jongen, van iets meer dan een jaartje oud, kwam in april bij ons in opvang en wat was hij een wildebras. Zoals hij te keer ging twijfelde we of deze knappe kerel wel geschikt was om door het leven te gaan als huistijger. Gelukkig hebben we een opvangmama in ons midden die ervaring heeft met “wilde” katten.  En wat hebben we gemerkt, deze jongen was vooral bang en helemaal over zijn toeren door wat er gebeurde met hem. Het lijkt erop dat Morris een Corona slachtoffer is, mensen die als tijdverdrijf in 2020 een kitten hebben aangeschaft, maar als snel zagen dat het lieve schattige pluizenbolletje groter wordt, meer eten nodig heeft en ook verzorgd dient te worden. Hij werd koudweg gedumpt.

Morris heeft wel degelijk een trauma opgelopen van gans dit avontuur, als hij onzeker is of je doet iets wat hij niet graag heeft durft hij in je hand bijten, maar gelukkig stellen we vast dat hij dit niet zo vaak meer doet en hij bijt ook niet door. Win zijn vertrouwen en hij laat dat gedrag achterwegen.  Toch is het beter dat hij niet terecht komt in een gezin met jonge kinderen om dit soort situaties te vermijden. Wat hij wel veel meer is gaan doen, dat is aandacht opeisen, leuke aandacht.  Hij houdt enorm van gezelschap en spelen, ook met andere katten. Hij komt echt met van die smekende ogen voor je zitten om aaikes op te eisen. Doordat hij midden in zijn pubertijd is zouden we Morris graag plaatsen bij mensen die al een kat hebben, liefst ook een speelvogel en geen rustig oudje of angstig katje, want die gaan zich niet op hun gemak voelen bij zo een guitige kerel.  Is hij moe van al die speeltijd ligt hij graag te chillen met de andere katten.

Morris heeft ondertussen zijn vaccins gehad, hij is gecastreerd en heeft een chip. Hij is ook zindelijk. Met de andere katten des huizes vormt dus geen probleem, honden heeft hij nog niet ontmoet. Voor Morris zoeken we een thuis in een omgeving waar hij wel welkom is en dus ook mag blijven, liever zonder kleine kinderen, maar wel met andere huisdieren.  Denk je dat Morris een match is voor u? Aarzel dan niet een mailtje met in de titel zijn naam te sturen naar nancy@desnorhaar.be .  Morris bevindt zich nu bij onze opvangmama te Laakdal.