Bonnie & Boef

Bonnie & Boef
  • Naam: Bonnie & Boef
  • Geslacht: Kattin & Kater
  • Geboortedatum: 05/05/2022
  • Mag buiten kunnen? mag niet
  • Kan omgaan met kinderen: ja
  • Kan omgaan met katten: ja
  • Kan omgaan met honden: ?
  • Contact opvanggezin: opvanggezin.nina@gmail.com
  • Locatie: Westerlo

Bonnie (de lichtste, kattin) en Boefje (de donkerste, kater) – twee handen op één buik. Dit olijke duo van een half jaar oud wordt samen geplaatst omdat ze enorm hard aan elkaar gehecht zijn, wanneer de ene de andere niet direct vindt dan begint die al te miauwen en gaat die op zoek naar de andere. Bonnie en Boefje kwamen binnen als twee zeer angstige kittens, ze zijn al enorm opengebloeid maar hebben nog wel een traject af te leggen. Ze liggen graag mee op de zetel, lopen vrolijk en vol energie doorheen het huis, vaak achter elkaar en ze zijn best wel benieuwd. Hen aaien of pakken zit er voorlopig nog niet in, maar met een speelhengel samen spelen vinden ze super leuk. Snoepjes aanpakken vanuit de hand doen ze ook al en wanneer het tijd is om natvoer te krijgen dan komen ze vol enthousiasme af. Heel af en toe durven ze zelfs al eens langs de voeten te komen liggen of met je vingers spelen. Ze zitten werkelijk boordevol energie en lopen verschillende toertjes achter elkaar aan, ze rennen achter speelgoed en kleine Boef speelt heel graag met speelgoedmuisjes. Bonnie heeft een favoriete speelhengel die ze doorheen de woonkamer meesleurt, waar op dat moment niemand anders mag aankomen. Een krabpaal wordt door hen frequent gebruikt, zowel om op te ravotten als om op te slapen. Boefje is grote fan van het fontein voor katten bij de opvangmama, wanneer hij hiervan drinkt dan sluit hij zijn oogjes en kan je het genot van zijn snuitje aflezen. Bonnie en Boef hebben beiden een speciale en best wel grappige miauw – een geluid dat de opvangmama nog niet eerder gehoord heeft maar telkens weer een lach op het gezicht brengt. Beiden zijn gewend van tussen andere poezen te leven, en ze zijn enorme fan van de kater des huizes bij het opvanggezin. Ook zijn ze zelfs gewend om samen rond te lopen en te spelen met een fretje.

Het is wel zo dat de medische toestand van Boef niet helemaal 100% is, er is een gedeelte van zijn ruggengraat vergroeid alsook zijn borstbeen. Eigenlijk staan beiden te hard naar binnen toe gegroeid, waardoor Boef zijn hartje en longen bij grote inspanning niet genoeg ruimte hebben om uit te zetten. Het doet geen pijn maar voelt wel oncomfortabel – Boef zal dus zelf tussen het spelen door even aan de kant gaan zitten om op adem te komen. Belangrijk is dat Boefje, en daarbij Bonnie ook, verplicht binnen katjes zullen zijn. Gezien hij niet te ver kan gaan in zijn inspanningen is het voor hem risicovol om buiten te gaan, en gezien Bonnie en Boef niet goed omgaan met gescheiden te zijn is het dus ook beter dat zij een binnenkatje is. Wanneer zij om de een of andere reden elkaar niet zien of niet snel genoeg vinden zullen zij ook snel panikeren. Het is van groot belang dat hij gezonde voeding krijgt zodat hij geen last krijgt van overgewicht, indien Boef een klein dikkerdje zou worden dan zouden zijn hart en longen nog minder plaats hebben, wat een extra zware belasting zou zijn voor zijn hart. Het opvanggezin staat dan ook paraat om de nodige uitleg omtrent zijn voeding mee te geven. Momenteel weegt hij +/- 2.7kg en de dierenarts gaat er van uit dat hij niet veel meer zal groeien en dus altijd een kleine jongen zal blijven. Boefje is een gelukkige jongen die zich ten allen tijde amuseert met zijn zusje Bonnie, maar hij heeft een medisch rugzakje. Hij heeft geen medicatie nodig, alleen een liefdevolle thuis.

Denk jij dat je Bonnie en Boefje hun gouden mandje kan geven, contacteer dan het opvanggezin via opvanggezin.nina@gmail.com – een duidelijke beschrijving van de gezinssituatie en algemeenheden van waar zij terecht zouden komen wordt wel verwacht.