Spice & Snoetje

Spice & Snoetje
  • Naam: Spice (wit met zwarte vlekjes) & Snoetje (zwart met witte streep op neus)
  • Geslacht: Kattin & Kattin
  • Geboortedatum: 17/06/2022
  • Mag buiten kunnen? nee
  • Kan omgaan met kinderen: ja
  • Kan omgaan met katten: ja
  • Kan omgaan met honden: ?
  • Contact opvanggezin: opvanggezin.nina@gmail.com

Wie is Spice? Spice is een klein maar vinnig meisje. Ze heeft allemaal speciale en best grappige eigenschappen. Spice leeft zowat in haar eigen wereld en alles lijkt voor haar verwonderlijk te zijn. Zo kan zij mooi op haar achterwerk zitten en gefascineerd kijken naar de stofzuiger terwijl haar opvang mama hiermee aan het poetsen is. Alles dat de opvangmama vastneemt moet Spice ook een keertje kunnen aanraken, dan steekt ze haar twee voorste pootjes in de lucht en probeert op een zachte manier te grijpen wat je zelf vast hebt. Wanneer haar opvangmama de kattenbak met het schepje proper maakt dan komt Spice erop af gerend want ze moet en zal kijken wat er allemaal gebeurt en indien nodig zal ze komen helpen met graven. Ze is benieuwd naar alles, maar dan ook effectief alles. Ze is een kleine avonturier die overal graag op klimt en met alle vinnigheid door de kamer scheurt – en toch is deze kleine meid met momenten heel onhandig. Wat soms wel tot grappige stoten leidt. Ze klimt graag op de krabpaal, loopt achter alles aan dat je weggooit – van balletjes tot muisjes en pluimpjes. Ze komt altijd met veel enthousiasme af als je haar roept – haar gehele achterwerk schudt dan van links naar rechts. Spice brengt echt leven in huis.

Snoetje is het zusje van Spice – Snoetje is een kleine speelse dame, ze is graag in de buurt van de andere kittens en speelt ook enorm graag met haar zusje. Toch kan zij ook enorm haar plan trekken en zelf op ontdekking gaan doorheen het huis. Er zijn heel wat speeltjes waar ze zich kostelijk mee amuseert. Maar als er iets is waarvan zij helemaal weg is dan zijn het wel schoenen. Elk paar schoenen dat zij tegenkomt daar kan ze zich kostelijk mee amuseren, bijna alsof het een speel maatje is. Veters zijn dan ook haar zwakte. Liefst van al slaapt ze lekker warm in een nestje of op een kussen en een dekentje. Snoetje is nog een klein beetje angstig, bij bruuske bewegingen kan ze wel verschieten en zich uit de voeten maken maar lang verstoppen doet ze nooit. Ze heeft nog wat tijd nodig om echt vertrouwen op te bouwen maar haar opvangmama merkt elke dag verschil – intussen komt Snoetje al snuffelen, snoepjes aannemen en zo verder. Ze is een elegante en rustige aanwezigheid die soms toch heel speels en actief uit de hoek kan komen.

Snoetje en Spice hangen zeer hard aan elkaar – spelen doen ze liefst van al samen en bij het slapen kan je hen dicht tegen elkaar in hetzelfde nestje vinden. Denk jij dat je Snoetje en Spice hun gouden mandje kan geven, contacteer dan het opvanggezin via opvanggezin.nina@gmail.com – een duidelijke beschrijving van de gezinssituatie en algemeenheden van waar zij terecht zouden komen wordt wel verwacht. Zij verblijven momenteel te Tongerlo.