Sambal
  • Naam: Sambal, roepnaam Boomie
  • Geslacht: Kater
  • Geboortedatum: 05/05/2017
  • Mag buiten kunnen? ja, liefst boerderij of bosgebied
  • Kan omgaan met kinderen: geen kleine kinderen
  • Kan omgaan met katten: nee
  • Kan omgaan met honden: nee (hij klimt in dichtsbijzijnde boom)
  • Contact opvanggezin: 0032 484 713 954 (landnummer mee typen want wonen naast Franse grens)
Boomie is als kitten samen met zijn broertje door ons geadopteerd, ze zijn samen met onze oudste poes die 9 jaar ouder is opgegroeid.  Hij is super aanhankelijk, is nog altijd dol op spelen, het liefst met zo een kleine tennisbal of een lijn/hengel. Ook een schootkat, hij vindt het heerlijk om te knuffelen. Hij is een excellente jager en is dol op eten.  Daarom heeft hij een automatische etensbak waar 4 keer per dag een afgemeten portie brokjes uitkomen zodat hij niet te dik wordt. Hij krijgt dan ook twee keer per dag natvoer. Ook is hij gek op menseneten zoals brood, cupcakes, koekjes, pannenkoeken en zelfs broccoli soep, dus deze moet je dus wel uit zijn buurt houden, liefst achter slot en grendel ;).
Het probleem is dat hij erg territoriaal is en geen andere katten tolereert,  dit is met de jaren alleen maar erger geworden en met de komst van de nieuwe kitten vorig jaar is het er niet beter op geworden. Hij terroriseert zijn broer die ontzettend veel schrik heeft van hem, echt zo zielig om te zien. Hij valt zijn broer en de kitten die ondertussen 1 jaar is zo hard aan dat we ze moeten apart houden voor de veiligheid maar ze durven al eens te ontsnappen met desastreuze gevolgen. Het doet me echt ontzettend pijn om hem weg te moeten doen maar ik wil het beste voor al onze poezen dus als ik een ideale kandidaat voor hem kan vinden waar hij ook gelukkig kan zijn dan heb ik er wel vrede mee. Verder is hij ontzettend slim dus krijgt alle verpakkingen open als daar iets lekkers in zit en is eigenlijk nooit bang van mensen, hij komt meestal spontaan kopjes geven, alleen moet je soms oppassen dat hij niet bijt uit enthousiasme. Hij is voornamelijk opgegroeid in de natuur maar hij kent het gevaar van auto’s wel maar hij is niet veel verkeer gewoon. Als het echt koud en nat  is dan zal hij meer binnen zitten, hij is gewend aan veel aandacht.
Ook is hij getraind om met een lijn in een harnas te lopen. Hij is eigenlijk net een hondje, hij volgde me overal. Het is zo een lief beest.