Adopties

Je kan geen kittens op voorhand reserveren. Het kitten moet voldoende tijd hebben doorgebracht bij het opvanggezin zodat zij het karakter kunnen leren kennen. Dit omdat we een zo goed mogelijke match willen maken tussen toekomstige baasje en kat. We zoeken zoveel mogelijk een gouden mandje voor onze katten. We rekenen hiervoor op je begrip. Hou dus onze website of Facebook goed in de gaten indien je een kitten of kat wil adopteren en ga hierbij niet enkel af op het uiterlijk, maar lees zeker ook de uitleg bij de foto!

Al onze kittens en katten verblijven in verschillende opvanggezinnen. Wil je meer informatie over een katje of een afspraak maken om te gaan kijken, contacteer dan het opvanggezin via het telefoonnummer of het e-mailadres dat bij de foto vermeld staat. Onder de foto vind je steeds een link waar je meer uitleg vindt omtrent het katje. Hier staan ook de contactgegevens van het opvanggezin vermeld. Je hoeft hiervoor NIET het algemene nummer van De Snorhaar vzw te bellen. De persoon achter het algemene nummer zal je niet kunnen helpen met je vraag naar de adoptie van een katje dat je op onze website gezien hebt, dit kan enkel het opvanggezin doen.

Een katje adopteren kost 175 euro. Voor deze bijdrage is het ontwormd, ontvlooid, heeft het zijn inentingen gehad tegen kattenziekte en niesziekte, is het gecastreerd/gesteriliseerd en gechipt. Een kitten kan pas verhuizen wanneer het al deze behandelingen heeft gehad. Daarvoor moet het minstens 12 weken oud zijn.

Voor oudere katten en raskatten gelden afwijkende tarieven:

  • Gewone kat tussen 10 en 12 jaar: 75
  • Gewone kat ouder dan 12 jaar of permanente medische zorgen: geen adoptiebijdrage of vrije gift (fiscaal attest mogelijk voor giften vanaf 40€)
  • Raskat jonger dan 10 jaar: 300 €
  • Raskat tussen 10 en 12 jaar: 150 €
  • Raskat ouder dan 12 jaar: 75 €

Voor boerderijkatten wordt ook geen adoptiebijdrage gevraagd. De adoptant kan wel een vrije gift doen.

Ben je op zoek naar een kat of kittens en je vindt je ideale match niet? Kijk dan ook even bij onze externe adopties via het tabje ‘Katjes/Externe adoptie’ of via deze link. Dit zijn katten die ter adoptie staan, maar die niet bij De Snorhaar in opvang geweest zijn. De eigenaars wensen hun kat of katten een nieuwe thuis te geven, maar willen hen stress van een verhuis naar korte opvang besparen. De communicatie en adoptie gebeurt dan rechtstreeks met de huidige eigenaars.

Heeft De Snorhaar geen kittens of katten ter adoptie of zie je de ideale match niet en vind je deze ook niet bij de externe adopties? Neem gerust een kijkje op www.adopteereendier.be . Dit is een platform van de Vlaamse Overheid waar de verschillende asielen en opvangen te adopteren katten (en andere dieren) zetten. Misschien kan je daar je match wel vinden.

Wil je meer info over het nemen van een huisdier en heb je verschillende vragen, neem gerust een kijkje op www.huisdierinfo.be , een website van de Vlaamse Overheid.

Duchesse

Kattin
°01/11/2022

Moby

Kater
°01/06/2023

Badu (Boerderijkatje)

Kater
°01/06/2023

Andy (Boerderijkatje)

Kater
°01/06/2023

Bouboule & Brioche

Kater & Kattin
°24/08/2023

Hailey

Kater
°25/08/2023

Kira

Kattin
°01/02/2023

Cookie & Cleo

Kattin & Kattin
°11/08/2023

Vroom en Vriemel

Kater & Kattin
°08/05/2023

Libby & Laurel

Kattin & Kattin
°27/06/2023

Olga

Kattin
°01/06/2022

Indra

Kattin
°01/06/2023

Poessie

Kattin
°2011