Slaap zacht

Slaap zacht

Een moederloos, verstoten of te zwak kitten kunnen groot brengen is dankbaar werk. Maar ondanks alle goede zorgen, lukt het niet altijd, om een kitten te redden omdat ze zo kwetsbaar zijn.Ook bij onze opvanggezinnen hebben ze soms het geluk niet aan hun zijde.
5 kittens kwamen zwaar ondervoed binnen samen met mamapoes Amanda. Opvangmama heeft alle zorgen toegebracht, maar helaas heeft Aaron het niet gehaald. De 3 broertjes en zusje stellen het voorlopig goed.
Eind April kwam mamapoes Anouck binnen. Haar 1ste kitten Ayshaa werd geboren op 11 mei. 13 mei moest mamapoes haar afgeven.
Op 14 mei kwam tot verbazing Anouckia op de wereld. Later werd Ava op 20 mei binnengebracht, een kitten gevonden in een struik, via een papflesmama, amper 80 gram. Mama Anouck nam Ava erbij, ze mocht mee drinken. De 2 kittens lagen steeds dicht bij mekaar. Ava was ondertussen al wat bijgekomen, maar het mocht niet baten. Ze stierf op 25 mei Daarna ging het ook slechter met Anouckia, zij werd in een couveuse gelegd en kreeg lekkere melk bij de papflesmama. Ook zij haalde het niet. Dit komt hard binnen.
De mamapoezen waren zwerkatjes, die terug werden uitgezet. Ze hebben tenminste een kans gekregen in een liefdevolle omgeving. Slaap zacht lieve snoetjes!
Vandaar het belang om uw kat te laten steriliseren/castreren. Het mag je niet weerhouden als je een zwerfkat vindt contact op te nemen met de mileudienst van jouw regio.
Bedankt aan allen die zich inzetten om dit leed te voorkomen.