Drab
  • Naam: Drab
  • Geslacht:  Kater
  • Geboortedatum: 2011
  • Mag buiten kunnen? Ja
  • Kan omgaan met kinderen: ?
  • Kan omgaan met katten:  nee
  • Kan omgaan met honden: ?
  • Contact opvanggezin: verantwoordelijke@desnorhaar.be of 0468 57 24 94
Drap is een mooie roswitte kater van ongeveer 10 jaar oud. Hij is samen met 4 andere katten bij ons terechtgekomen nadat zijn bazinnetje is overleden. Drab is een lieve zachtaardige kater die toch wel moeite heeft met de aanpassing aan de nieuwe situatie. Hij heeft een eerder timide karakter waardoor hij zich eerder terugtrekt dan dat hij op de voorgrond komt. Hij wordt nochtans graag gestreeld en geknuffeld en geniet hier duidelijk van. Bij zijn vorige eigenaar was hij ook aanhankelijk aan zijn bazinnetje maar als er vreemde mensen kwamen, stak hij zich weg.
Gezien zijn leeftijd heb ik een bloedonderzoek van hem laten doen en daaruit blijkt dat hij nog in heel goede gezondheid is. Maar spijtig genoeg test hij positief op kattenaids. Dat is echter geen probleem voor zijn gezondheid. Hij kan hiermee perfect van ouderdom sterven mits hij goed verzorgd wordt (lees medische behandeling krijgt als hij ziek is maar dat verwachten we van al onze adoptanten uiteraard). Wel mag hij hierdoor geen contact hebben met andere niet-aidskatten en dient hij dus binnenshuis of in een afgesloten tuin te worden gehouden. Het zou heel fijn zijn mocht hij een ander aidskatje als gezelschap krijgen, want dat mag uiteraard wel.
Uit ervaring weten we dat een katje die positief test op aids minder adoptiekansen heeft. Het schrikt mensen af hoewel er geen enkele reden is waarom dat zou moeten zijn. Het is uiteraard niet overdraagbaar op mensen, enkel op andere katten en dan ook enkel maar als ze tot bloedens toe zouden vechten met elkaar. Drab is echter een hele lieve en zachtaardige jongen ook naar de andere katten toe. Ik heb met hem te doen omdat de andere 4 katten allemaal al gereserveerd zijn en hij als enigste overschiet. Hij heeft nochtans dringend behoefte aan een warme, rustige thuis waar hij tot rust kan komen en op zijn tempo mag wennen aan de nieuwe situatie.
Wil jij hem een kans geven? Bel dan naar Katleen op 0468/572494 of mail naar verantwoordelijke@desnorhaar.be