Pierre
  • Naam: Pierre
  • Geslacht:  Kater
  • Geboortedatum: 05/05/2015
  • Mag buiten kunnen? ja
  • Kan omgaan met kinderen: ja
  • Kan omgaan met katten:  ja
  • Kan omgaan met honden: ?
  • Contact opvanggezin: 0473 82 17 08
Pierre is een grote, slanke aanhankelijke kat van 6 jaar en werd enkele jaren geleden geadopteerd uit het asiel (zijn eerste baasje was overleden). Door een verhuis en moeilijkere woon-situatie is het momenteel lastiger voor Pierre. Hij verveelt zich soms (uit dit door te krabben aan de muren), zeker in de winter wanneer hij minder vaak buiten gaat. Hij krijgt niet de aandacht die hij verdient en wil. Het baasje van Pierre denk dat hij daarom gelukkiger zou zijn op een grotere plaats met meer uitdaging/ontdekkingsmogelijkheden en waar hij meer aandacht en aaitjes krijgt. Hij komt graag bij/op je liggen wanneer je in de zetel onder een dekentje ligt. Wanneer hij kan, gaat hij graag op ontdekking naar de zolder of de kelder (zeker omdat hij nu kleiner woont). In de tuin is hij niet de grootste held: gaat wel eens naar buiten, maar zeker wanneer de deur dicht gaat, staat hij er meteen terug uit angst niet meer binnen te kunnen (zeker in de winter). Hij zal ook zeker niet snel (bij mijn weten: nooit) over de omheining springen en de tuin verlaten. Pierre verblijft het liefst en vaakst binnen, maar gaat wel soms graag eens naar buiten, zeker om in een tuin wat op ontdekking te gaan of in het zonnetje te liggen. Hij kan normaal met honden samen: er kwamen al eerder honden op bezoek en dit was geen probleem. Hij komt zelfs duidelijk in het zicht zitten (uitdagen?) en heeft helemaal geen schrik. Toen hij in het asiel zat, zat hij met andere katten samen en dit was geen probleem. Pierre woont ook samen met een kindje van nu 2,5 en dit is ook geen probleem.
Zijn huidige baasje ontdekte vorige zomer dat Pierre een vlooienallergie heeft. Dit wil zeggen dat hij permanent/preventief behandeld moet worden tegen vlooien. Daarom draagt hij een speciaal vlooienbandje dat maanden werkt. Wanneer je dit niet doet en hij vlooien krijgt, uit zich dit in veel krabben/likken met wondjes en haaruitval tot gevolg. Dit kan enkel behandeld worden met een antibiotica-kuur.
Pierre is gevaccineerd (volgende keer: juni 2022), gecastreerd en gechipt. Hij verblijft in Haacht. Bij interesse kan je zijn baasje bereiken via: 0473 82 17 08