Flixie
  • Naam: Flixie
  • Geslacht: Kattin
  • Geboortedatum: 2015
  • Mag buiten kunnen? ja
  • Kan omgaan met kinderen: ja
  • Kan omgaan met katten: nee
  • Kan omgaan met honden: ?
  • Contact opvanggezin: erwin.vanloock@flyus.aero of 0470 21 77 78
  • Locatie: Boutersem

Jammer genoeg moeten wij een nieuwe thuis zoeken voor één van onze katjes. Flixie is een kattin die wij enkele maanden geleden geadopteerd hebben. Van haar verleden kennen we weinig: iemand heeft haar als zwerfkat gevonden en verzorgd, maar kon haar zelf niet in huis nemen, waardoor ze bij ons is terechtgekomen.

Flixie is een lieve kat naar mensen toe: ze is sociaal, wordt graag geaaid en komt graag op of tegen je aan liggen. Helaas blijkt ze, vermoedelijk door haar eerdere leefsituatie als zwerfkat, niet goed met andere katten te kunnen omgaan. Wij hebben zelf nog 3 andere poezen en Flixie is hier zeer agressief naar, waarschijnlijk omdat ze het gevoel heeft haar territorium te moeten verdedigen. Het is duidelijk dat ze handelt uit angst en een soort van zelfbehoud. We hoopten dat dit met wat tijd om aan elkaar te wennen, weg zou gaan, maar het blijkt dat dit verdedigingsmechanisme heel sterk bij Flixie ingebakken zit. Kortom: Flixie is een echte mensenkat, maar geen kattenkat. 😸

We zijn dus op zoek naar een persoon die van katten houdt en Flixie een thuis kan bieden waar ze de enige kat is. Verder is het ook belangrijk dat ze buiten kan. Dit heeft ze echt nodig, want ze is vrij energiek en nieuwsgierig. Ze zal binnenshuis geen dingen stuk maken als ze wel binnen moet blijven (ze is een rustige kat), maar dat zou haar wel een pak minder gelukkig maken. Voor zover we merken, is ze niet bepaald een (succesvolle) jager, dus voor eventuele vogeltjes en muisjes in de buurt gaat ze geen echt probleem vormen. 😉

Flixie is in januari bij de dierenarts geweest en heeft daar een volledige check-up en alle vaccinaties gekregen. Ze werd ook gesteriliseerd. Ze is dus volledig in orde qua gezondheid en moet pas vanaf januari een nieuwe vaccinatieronde krijgen. De dierenarts schatte haar op 8 jaar.

Ben je of ken je iemand die in staat is om Flixie te geven wat ze nodig heeft en die dit ook helemaal ziet zitten, laat het ons dan zeker weten, onder deze post of via messenger. We plaatsen deze boodschap met pijn in ons hart, omdat we heel gehecht zijn geraakt aan haar en we hadden gehoopt dat ze hier kon integreren. Jammer genoeg is het zowel voor Flixie zelf als voor onze andere katten duidelijk dat het beter is dat ze intrekt bij iemand die geen andere katten heeft.

Uiteraard willen we wel zeker zijn dat ze heel goed terechtkomt.