Rosé
  • Naam: Rosé
  • Geslacht: Kattin
  • Geboortedatum: 15/10/2020
  • Mag buiten kunnen? Ja
  • Kan omgaan met kinderen: 12+
  • Kan omgaan met katten: Nee
  • Kan omgaan met honden: Rustige honden
  • Contact opvanggezin: yentheceusters@live.be

Voor de wijnliefhebbers onder de kattenliefhebbers hebben wij de mooie Rosé in de aanbieding.

Rosé is een kat met een geschiedenis. In februari werd ze voor het eerst gespot op straat in Brussel, aaibaar en toegankelijk. Ze kreeg eten van de meldster en werd goed in de gaten gehouden. In de lente werd ze plots gespot in het bijzijn van twee kittens en werd er besloten haar te vangen. Voor haar kittens werden meteen gezinnen gevonden en mama Rosé bleef achter. Enkele weken later werd zij door de meldster binnen gebracht in de opvang met een hele dikke buik. Er bleken maar liefst 6 kleine druifjes in onze Rosé te zitten. 3 dagen nadat ze in de opvang kwam heeft ze haar kittens op de wereld gezet. Sindsdien heeft ze zich getoond als lieve en zorgzame mama. Ze bleef echter heel mager en na een bezoek aan de dierenarts bleek haar pancreas ontstoken. Helaas zal haar pancreas altijd een gevoelige plek blijven en eet Rosé best maagdarmsparende voeding.

Ondertussen zijn de kittens klaar om het nest te verlaten en zijn we ook voor mama Rosé op zoek naar een fijne thuis. Ondanks haar geweldige moederinstinct is Rosé niet de meest aanhankelijke kat. Ze is mooi opengebloeid en zoekt toenadering in het opvanggezin maar is voorlopig niet echt een knuffelkat te noemen. We zijn er zeker van dat ze met het nodige geduld en de nodige liefde zal open bloeien tot aangenaam gezelschap. Ze blaast bij binnenkomst van de ruimte maar heeft nog nooit uitgehaald. Ze is heel goed in het bewaken en aangeven van haar grenzen. Vanwege haar speciale karakter plaatsen we haar niet bij jonge kinderen. Naar buiten gaan is leuk, maar zeker geen must.

Wil jij Rosé graag beter leren kennen? Stuur dan een mailtje met je motivatie en wat meer informatie over jezelf naar yentheceusters@live.be.