Tuli & Freki

Tuli & Freki
  • Naam: Tuli & Freki
  • Geslacht: Kattin & Kater
  • Geboortedatum: 02/06/2023 & 28/05/2023
  • Mag buiten kunnen? nee
  • Kan omgaan met kinderen: oudere kinderen
  • Kan omgaan met katten: ja
  • Kan omgaan met honden: ?
  • Contact opvanggezin: opvanggezin.nina@gmail.com
  • Locatie: Westerlo

Tuli en Freki, zij hebben elkaar gevonden bij hun opvanggezin. Ze mogen dan niet biologisch verwant zijn, ze liggen elkaar toch wel nauw aan het hart.

Tuli kwam als eerste aan bij haar opvanggezin, ze was nog net geen 5 weken oud toen. Helemaal alleen gevonden, miauwend onder een struik. Ze was nog geen 5 minuten bij haar opvangmama toen deze door had dat Tuli niets zag. Was Tuli blind? Na een controle bij de dierenarts bleken haar pupillen inderdaad niet te reageren. De dierenarts zei toen van het nog even af te wachten, gezien ze nog maar enkele weken oud was en dit zich zelf nog zou kunnen recht zetten. Intussen zijn we heel wat weken later en was het tijd voor Tuli om op controle te gaan bij de oogarts, die deelde het heugelijke nieuws met haar opvangmama dat Tuli wel kan zien. Gezien haar acrobaten toeren was dit intussen ook wel duidelijk geworden voor haar opvangmama. Nu bleek het zo te zijn dat Tuli letsels op haar ogen had, die volledig genezen zijn en nu een soort van pleisters vormen. Deze beïnvloeden haar zicht helemaal niet, ze ziet dus alles gewoon zoals een ander.

Tuli is toch wel een speciaal madammeke. Een ijzersterk karakter en een wil van jewelste maar zo zacht en lief, op haar geheel eigen manier. Pakken is niet zo zeer haar ding, ze zal het wel toelaten maar je zal al snel horen dat ze vocaal protesteert tegen het gehele gebeuren. Ze heeft zo haar momenten dat ze helemaal op gaat in aandacht krijgen zoals knuffeltjes en streeltjes, maar zoals al bevestigd, ze kiest die momenten echt wel geheel zelf uit en laat dit weten door luid te spinnen. Wat kan Tuli haar hartje dan wel bekoren ten allen tijden? Spelen en eten. Of je nu met een hengel aan het zwieren bent, een balletje gooit of een propje papier geeft – ze zal er hoe dan ook mee spelen en er zich volledig op smijten. En snel dat ze is, voor je het weet zit ze overal tussen, op, achter, … Wat je ook doet, ze zal altijd op je vingers kijken. Stoten uithalen kan ze wel, haar opvangmama heeft al meermaals een halve gil geuit wanneer ze Tuli weer eens ergens ziet tegen vliegen of af vallen. Ondanks haar rariteiten zal ze toch weten je hart te veroveren, want geweldig is een understatement.

En dan Freki, die kwam toe met broer en zus, maar zoals gezegd, Tuli en Freki hebben elkaar in de opvang gevonden, een ‘match made in opvang’. Freki kwam als bangste van de drie toe. Blazen, oortjes plat, zich zo ver mogelijk weg steken… Maar toen zijn opvangmama hem telkens opnieuw aaide begon zijn motortje te draaien, zo luid dat hij kon spinnen! Gelukkig heeft dat deel van hem volledig de overhand genomen – Freki is een ongelooflijk lieve jongen. En zelfs dat is een understatement, hij is zo enorm zachtaardig van karakter. Hij kan vol adoratie naar zijn opvangmama kijken, opnieuw motortje aan en zich tegen haar benen wrijven. Alles om aandacht te krijgen. Ze kan er dan ook echt alles mee. Hij wordt heel graag opgepakt, geknuffeld en overladen met honderden kusjes. Super lief is dan ook wanneer hij met zijn zacht nat neusje tegen je aan komt wrijven, oogjes dicht en gewoon genieten. Hoe hij is maakt dat hij heel fijn gezelschap is, eentje die instant happiness met zich meebrengt. Wel iets dat hem typeert qua speelgedrag is dat hij graag speelt met kleine stokjes, deze jongleert hij door de lucht. Hiervan word hij dan super gek en nog speelser. Hij kan echt helemaal opgaan in het spel, je merkt dat zijn volledige focus hier naartoe gaat.

Zowel Tuli als Freki hebben geen nood aan buiten te kunnen, integendeel. Met andere poezen kunnen ze zeker samenleven, beiden zijn grote fan van de poezen des huizes bij het opvanggezin. Hoe ze met honden zouden zijn is niet geweten, maar mits het rustige honden zijn moet dit wel lukken. Hetzelfde met kinderen, zolang zij rustig zijn dan vormt dit geen probleem.

Denk jij dat je Freki en Tuli hun gouden mandje kan geven, contacteer dan het opvanggezin via opvanggezin.nina@gmail.com – een duidelijke beschrijving van de gezinssituatie en algemeenheden van waar zij terecht zouden komen wordt wel verwacht.