Filou
  • Naam: Filou
  • Geslacht: Kater
  • Geboortedatum: 01/04/2012
  • Mag buiten kunnen? moet niet
  • Kan omgaan met kinderen: oudere kinderen
  • Kan omgaan met katten:  ja, maar geen dominante katten
  • Kan omgaan met honden: ?
  • Contact opvanggezin: nancy@desnorhaar.be
  • Locatie: Laakdal

Een knappe oudere fiere heer, daar moet toch iemand zijn hart sneller voor gaan slaan? Met zijn 12 jaren op te teller is Filou niet meer van de jongste, toch wees bloedonderzoek uit dat hij echt nog wel kranig is voor zijn leeftijd.  Deze gentleman op vier poten ziet er met zijn lange haren en pluimstaart prachtig uit, het is een stevige kat die menig kattenliefhebber zal aanzetten om hem eens op te heffen en dicht tegen zich aan te trekken.  En het leuke is, hij vindt dat helemaal niet erg.  Alhoewel, Filou is ook wel een beetje een rare kerel.  Bij sommige mensen vindt hij het niet erg, bij andere weer wel.  Op basis van wat hij zijn selectie maakt is ons niet duidelijk.

 Een rare kerel, wel ik zal jullie de verdere analyse van Filou geven:

 Waarom schrijven we dan enkel met grote kinderen, wel Filou is een heer met streken, hij knuffelt graag, eist je aandacht op, komt kopjes geven, maar als hij genoeg heeft gaat hij al eens grommen.  Ga je hem dan toch blijven aanhalen en iets doen wat hij niet graag heeft, zal hij dat toch wel laten voelen.  Volwassenen en oudere kinderen zullen deze signalen zeker opvangen, maar voor kleine kinderen is dat al wat moeilijker.

Filou houdt ook van zijn gemak, hij kan ganse dagen genieten van rusten in een mandje of hij gaat op het tapijt liggen, het is een gezapige knuffelkont die graag eens een wandelingetje doet doorheen het huis, eens gaat kijken en snuffelen of er nergens lekkere hapjes zijn, maar veel activiteit moet je ook niet meteen verwachten.  Kortom een echte salonkat op pensioen.

Ondanks dat hij bij zijn opvanggezin dit gedrag laat zien is hij al twee keer terug in opvang gekomen.  Telkens heeft hij een kant laten zien die wij zelf nog niet hebben ondervonden.  De eerste adoptie was bij een superlieve jongedame die echt alles voor deze heer wilde doen.  En Filou, die heeft daar heel veel van geprofiteerd, die wilde op zijn wenken bediend worden.  Hij ging op haar schoot liggen, maar als ze te veel bewoog, dan kreeg ze een klets van hem.  Wandelde ze door het huis, dan gaf hij een mep tegen de benen omdat hij lekker zakje nat eten wilde en dat heeft gewerkt, meer zelfs, hij heeft gemerkt dat hoe meer hij zijn dominant kantje liet zien, hoe meer te eten hij kreeg, dus ’s nachts slapen zat er ook al niet meer in voor de lieve mevrouw.  Ten einde raad is Filou dan terug in opvang gekomen en hier werd hij weer zijn gezapige zelve.  Eerst dachten we, tja, die moet gewoon een strenger baasje hebben.  Zo gezegd, zo gedaan en we hadden iemand gevonden die enorm veel ervaring had met katten.  Toch, daar veranderde onze rustige Filou in een zeer stoute poes, hij ging plots niet meer naar de kattenbak, beet in de enkels van voorbijgangers, viel zijn baasje aan.  Hij heeft het daar echt uitgehangen, dus ja, niet veel later was hij weer in opvang en nu is hij dus weer de rustigheid zelve.

Hij gaat ook mooi naar de kattenbak en heeft geen rare kuren. Het lijkt erop dat Filou bij de juiste mensen moet komen, maar voor ons is het heel moeilijk om vooraf in te schatten wie dit is.

Filou is niet zo een fan van andere katten, dus we zochten steeds een huis zonder soortgenoten, maar nu beginnen we te denken dat als er wel een andere kat is, dat hij zijn dominant gedrag wat laat varen. Toch ook hier een valkuil, met andere senior dominante katten kan hij niet overweg, maar met een junior dan weer wel.  Daar doet hij knorrig tegen, maar die gaat hij niet aanvallen. Ergens hopen we dat dit de magic key is naar een Filou die zich wel weet te gedragen, want we willen niet liever dan hem een eigen thuis geven.  Hij verdient dat zeker.

 Vermits Filou een seniorkat is, zal de adoptiebijdrage een vrije bijdrage zijn, hij is helemaal adoptie klaar. We hopen dat iemand een vonkje voelt en de uitdaging wil aangaan en hem wil geven wat hij verdient, een rustige oude dag in een warme omgeving en dat die persoon mij een mailtje stuurt naar nancy@snorhaar.be met zijn naam in de titel en hopelijk kunnen we Filou snel een thuis geven. Filou kan bezocht worden te Laakdal.