Noushka

Noushka
  • Naam: Noushka
  • Geslacht: Kattin
  • Geboortedatum: 01/10/2006
  • Mag buiten kunnen? Moet niet
  • Kan omgaan met kinderen: grote kinderen
  • Kan omgaan met katten: nee
  • Kan omgaan met honden: nee
  • Contact opvanggezin: nancy@desnorhaar.be
  • Locatie: Laakdal

Met haar 17,5 jaren is Noushka een stokoude dame die in opvang is gekomen. Maar vergis je niet, ondanks haar hoge leeftijd is haar bloedanalyse nog heel goed, klein beetje last van de nieren, maar echt niet veel ,zelfs geen aangepaste voeding heeft ze nodig.  En dat zie je ook, ze springt nog vlot de zetel op en eist haar aandacht.  Nog opvallender aan haar zijn die prachtige groene ogen.  Die lijken dwars door je ziel heen te kijken, zo groot en zo mooi, heb nog maar weinig katten gezien waarvan de blik je zo weet te beroeren.

Haar karakter daarentegen, dat is eentje met een handleiding.  Noushka heeft best wel wat streken, als je haar ziet is ze altijd slecht gezind, in het begin durfde ik haar zelfs niet aan te raken, zo humeurig was ze en ook altijd met die poot uithalen, die was wel niet zo snel meer dus kon je gemakkelijk ontwijken.  Ik dacht, hoe gaat deze oude dame ooit haar mandje vinden, maar gelukkig ontdekte ik haar zwakke plek.  Snoepjes, het liefst van die stokjes, van zodra ik daarmee begon veranderde haar gedrag helemaal.  Nu is Noushka die of ligt te slapen op een stoel of aan me hengelt voor knuffels en aandacht.  Dan komt ze al grommend naar me toe en eist ze knuffeltjes, dan mag ik haar oppakken en geeft ze me lieve kopjes.  Ze legt dan haar hoofdje op mijn schouder en begint te snorren van deugd.  Echt een zalig gevoel dat ik dat oude dametje zo mag knuffelen.  Is ze het beu begint ze terug te miauwen en te grommelen en keert ze weer naar haar kussen.

Deze oude lieverd zou eigenlijk niet in een kattenopvang mogen zitten, maar hoort haar laatste maanden/jaren door te brengen op een rustige plaats, waar ze gewoon haar knorrige zelf mag zijn, waar ze, ondanks haar speciale karakter, toch de graag gezien wordt.  Met de adoptie van Noushka ga je geen actieve kat in huis halen, je gaat zelfs vaak niet merken dat ze er is, maar je gaat wel dubbel en dik genieten als ze je gaat vertrouwen en je haar mag knuffelen.  Je gaat je goed voelen als dit katje haar kopje in je nek legt om te genieten van de knuffel die je haar geeft.  Je doet iets goed, je bent een wereld van verschil voor dit oudje.

En werk je van thuis, dan mag je gerust zijn dat je gezelschap hebt om je moreel te ondersteunen tijdens uw werkzaamheden.

Gezien ze graag rust heeft wil ze geen andere katjes in haar buurt, daar stoort ze zich enorm aan. Ze gaat er niet achter om te vechten, maar ze zal wel elke connectie uit de weg gaan, dus je gaat haar niet zien in de ruimtes waar ook andere katjes komen.  Idem voor hevige kinderen, dat is niet haar ding.

Wil je een katje een mooi pensioen geven, aarzel niet en stuur een mailtje naar nancy@snorhaar.be met haar naam in de titel en hopelijk kunnen we Noushka snel een thuis geven. Noushka kan bezocht worden te Laakdal.