Omega
  • Naam: Omega
  • Geslacht: Kater
  • Geboortedatum: 21/11/2021
  • Mag buiten kunnen? ja
  • Kan omgaan met kinderen: ja
  • Kan omgaan met katten: ja, maar geen dominante
  • Kan omgaan met honden: ? ?
  • Contact opvanggezin: nancy@desnorhaar.be
  • Locatie: Laakdal

Lief, jong en ongelukkig.  Dat is Omega, een mooie kater, maar eentje met een peperkoeken hartje.  Deze lieverd kwam bij ons in opvang omdat hij in al zijn enthousiasme steeds de andere kat van de eigenaar het leven zuur maakte.  Eigenlijk was Omega een pestkopje, heel stoer en zeker van zichzelf die wel even aan die andere oude rakker daar liet zien dat hij The Boss is.  Hij genoot ervan om als een keizer over het grasveld te kuieren en zijn domein te aanschouwen.  Met pijn in het hart werd er beslist dat de ouwe rakker van het huis meer rust verdiende en dat Omega op zoek moest naar een ander plekje.

Zo kwam hij bij ons in opvang en wat een transformatie.  Onze zelfzeker keizer is nu een hoopje verdriet.  Zijn peperkoeken hartje heeft hij nog altijd, maar je ziet dat hij zich helemaal niet thuis voelt in een ren.  Omega is een katje dat wil genieten, dat het gras onder zijn pootjes wil voelen en als hij gelukkig is, dan komt hij dartelend naar je toe, rolt op zijn rug en wil aaikes krijgen.  Ook nu zie je dat hij echt wel geniet van aaikes, hij legt zijn kopje in je hand, duwt ertegen, hij verlangt naar die liefde en aandacht.  Maar dat opgesloten zijn, hij voelt zich er helemaal niet goed bij.

Ondertussen zijn we een maandje verder, Omega is gecastreerd, heeft zijn chip en al zijn vaccins nu en hij is weer klaar om terug naar zijn eigen domein te gaan.  Kan hij dan wel met andere katten? Ja, dat lukt hebben we gezien, hij is er geen fan van en een dominante kat vindt hij absoluut niks, maar hij laat ze doen, hij gaat niet in conflict.  Met het castreren is hij ook een pak rustiger geworden, toch de ideale thuis voor hem zou een thuis zijn zonder soortgenoten, waar hij het rijk voor hem alleen heeft.

Omega is een katje dat houdt van knuffels, maar gezien hij echt wel zijn ruimte en vrijheid nodig heeft is het absoluut een must dat er een tuin is, in een veilige omgeving, waar hij helemaal zichzelf kan zijn.  Is Omega ook een echte schootkat? Dat denken we niet, dat merken we nu toch niet, hij wil zeker zijn knuffels, maar hij wil niet vastgehouden worden, misschien is dat ook omdat hij zoveel angst heeft om ergens vastgezet te worden. In de vangkooi reageerde hij echt panisch, dus we vermoeden dat hij ooit ergens heeft vastgezeten. Wil deze mooie kat geaaid worden, dan komt hij naar je toe, ligt hij ergens, dan kan je hem ook aaien, maar ben je wat hevig of heeft hij het gevoel dat er iets staat te gebeuren waardoor hij de controle uit handen moet geven, dan kiest Omega het hazenpad.

Omdat hij zo verdrietig is nu, komt hij erg verlegen over, maar als je hem ontmoet zal je al snel merken dat deze knapperd geen vlieg kwaad doet.  Ook al wordt hij niet graag gepakt, hij gaat je niet aanvallen.  Ook bij de dierenarts is hij rustig.  Krabben en bijten hebben we hem nog niet weten doen, maar het blijft natuurlijk een sterke kat en wetende dat hij toch graag in controle blijft durven wij niet onze hand in’t vuur steken hoe hij reageert als je hem echt gaat uitdagen, hij zal dan echt wel zijn best doen om uit die situatie te geraken.

Wij hopen dat verdrietige Omega iemand zijn hart sneller laat slaan.  Die een jonge knappe lieve kater weer zijn eigen hemel op aarde wil geven, zodat het gelukkige katje terug komt dat wij zagen toen we hem gingen vangen.  Want de Omega van vandaag, daar breekt ons hartje van.  Wil je hem graag ontmoeten, stuur een mailtje met zijn naam naar nancy@desnorhaar.be  , Omega kan bezocht worden te Laakdal.